Time management techniques
مدیریت زمان یعنی زمان خود را بهطور مؤثر به فعالیتهای مناسب اختصاص دهیم.مدیریت زمان به ما کمک میکند تا بهرهوری، عملکرد و رضایت از زندگی خود را افزایش دهیم.
برای مدیریت زمان، باید اهداف خود را تعیین کنیم، برنامه ریزی کنیم، اولویت بندی کنیم، مهلت یا ضربالاجل برای خود قائل شویم و از تکنیکها و نرمافزارهای مختلف استفاده کنیم.
برخی از تکنیک های مدیریت زمان عبارتند از:
- قاعده ۲۰/۸۰: بر اساس این قاعده، ۲۰ درصد فعالیتهای ما ۸۰ درصد نتایج را تولید میکنند. پس باید روی فعالیتهای با بازده بالا تمرکز کنیم.
- قورباغه را قورت بده: بر اساس این تکنیک، باید سختترین یا مهمترین کارها را در شروع روز انجام دهیم.
- لیست کار: بر اساس این تکنیک، باید لیست کارهای خود را از قبل تهیه کنیم و آنها را با توجه به اولویت و زمان مورد نظر خود، ساماندهی کنیم.
- تقسیم و حل: بر اساس این تکنیک، باید کارهای بزرگ و پیچیده را به قسمتهای کوچکتر و سادهتر تقسیم کنیم و هر قسمت را جداگانه حل کنیم.
برخی از نرمافزارهای مفید برای مدیریت زمان عبارتند از:
- Google Calendar: نرمافزار تقويم گوگل كه به شما كمك مي كند كارهاي خود را در يك تقويم الكترونيكي ثبت كنيد و يادآوري هايي دريافت كنيد.
- Trello: نرمافزار Trello كه به شما كمك مي كند پروژه هاي خود را به صورت كارت هاي قابل جابجائي در يك صفحه ساماندهي كنيد و با ديگران همكاري كنيد.
- RescueTime: نرمافزار RescueTime كه به شما كمك مي كند زمان صرف شده خود را در فعاليت هاي مختلف رديابي كنيد و گزارش هايي دريافت كنيد.بهترین تکنیک مدیریت زمان
چگونه اولویت بندی انجام میشود؟
اولویت بندی یعنی تصمیم گیری در این باره که کدام کارها باید بر اساس اهمیتشان انجام شوند. اولویت بندی به شما کمک میکند تا زمان خود را با کارایی بیشتری سازماندهی کنید و به اهداف خود نزدیکتر شوید.
برای اولویت بندی، میتوانید از روشها و تکنیکهای مختلف استفاده کنید. برخی از آنها عبارتند از:
- روش ABCDE: در این روش، هر کار را با یک حرف مشخص میکنید. A به معنای مهمترین، B به معنای مهم، C به معنای معمولی، D به معنای واگذار شدنی و E به معنای حذف شدنی است. سپس هر کار را با یک عدد رتبه بندی میکنید. به عنوان مثال، A1 به معنای مهمترین کار است.
- روش چهار گانه: در این روش، هر کار را بر اساس فوریت و اهمیت آن قرار میدهید. فوری به معنای نزدیک بودن ضربالاجل و اهمیت به معنای تأثیر بر نتایج است. سپس چهار دسته کار دارید: فوری و مهم، فوری ولی غیرمهم، غیرفوری ولی مهم و غیرفوری و غیرمهم. باید روی دسته اول تمرکز کنید و دسته آخر را حذف کنید.
- روش پیرامون: در این روش، هر کار را با چهار عامل ارزیابی میکنید: پاداش، تأثیر، رضایت و نقض. پاداش به معنای منفعت حاصل از کار، تأثیر به معنای تغییرات ناشی از کار، رضایت به معنای لذت بردن از کار و نقض به معنای عواقب منفی عدم انجام کار است. سپس هر عامل را با ۱۰۰ درصد تقسیم میکنید و هر کار را با ۱ تا ۵ نمره داده و جمع ضرب هر عامل در نمره را حساب میکنید. هر چه جمع بالاتر باشد، اولویت بالاتر است.بهترین اپلیکیشن مدیریت زمان